söndag 30 augusti 2009

Böcker om virkning

Jag surfade runt på lite bloggar i går och läste om en tjej som hade virkat mössor. Jag är ju lite kräsen när det gäller just mössor så varför inte försöka sig på att virka en själv. Därför, novis som jag är, har jag beställt två böcker om virkning. En som ska gå igenom grunderna och en med lite olika projekt.


lördag 29 augusti 2009

En haklapp till

Mönster: Silverkorn
Tyg: Frutti från Åhléns.
Plus: Nu vet jag hur man ska göra med kantbanden. Tekniken kan dock fortfarande förfinas. :)
Minus: Gjorde fickan lite djupare än på den första. Tycker nog att den första blev lite bättre. Återstår väl i och för sig att se när dottern använder den.
Jag har sett att andra mönsterpassar haklappen med fickan. Det är överkurs tycker jag, men blir kanske ett projekt i framtiden.

fredag 28 augusti 2009

Haklapp

När dottern var yngre köpte vi ett antal haklappar i plast. Tänkte att dom var smidiga eftersom dom är lätta att torka/skölja av och också kan diskas i maskin. Problemet var bara att dom var väldigt otympliga och att dottern på alla sätt försökte få av sig dom. Därför använde vi inte haklapp alls under en lång period vilket har resulterat i att många av hennes kläder har fått fula fläckar som inte går bort i tvätten. Därför bestämde jag att ändring måste ske och att det inte borde vara så svårt att sy egna haklappar i stället. Sagt och gjort:


Mönster: Silverkorn
Tyg: Inköpt på Emmaus (ursprungligen från Ikea).
Plus: Snyggt resultat.
Minus: Kantbanden gäckar. Efter att ha sett en instruktionsfilm på Youtube tänkte jag lätt som en plätt. Ack så fel! Vet inte om snedslå är konstruerat annorlunda i Sverige än i USA. Men jag tror att jag vet hur jag ska fixa det snyggare nästa gång.

Ytterligare kasse

Mönster: Heimlaga
Tyg: Frutti, tror jag det heter, från Åhléns.
Plus: Mycket lättare att sy den här med den första som förlaga.
Minus: -

Tunika till dottern


Mönster: Föräldrar & barn, nr 3, 2009
Tyg: Frutti, tror jag det heter, från Åhléns.
Plus: Söt och cool tunika/klänning. Inte alls så svår att sy som jag trodde.
Minus: Framkanten blev inte så klockad som jag tänkt. Det var svårt att få till resåren, framför allt i ärmarna. I ärmarna blev den också lite för tight. Tyget är lite väl styvt också.


Startskottet!



Det var den här kassen som utlöste mitt syintresse. Jag insåg att det faktiskt inte behövde vara så förbaskat svårt som jag trodde att sy.

Mönster: Heimlaga
Tyg: Inköpt på Emmaus i Halmstad för 20 kr.
Plus: Rymlig och tål att fyllas med tunga varor.
Minus: Kantstickningarna blev lite för breda. Botten blev lite sned. Men eftersom det var första gången jag sydde sen högstadiet, typ, är jag ändå nöjd som helhet.

Bloggstart

Jaha! Då var det dags även för mig att starta en blogg. Jag har ju på senare tid utvecklat en intresse för sömnad därav detta bloggande. Tycker det kunde vara kul att dokumentera sina alster. Vi får väl bara hoppas att det kommer att bli sytt och att jag fortsätter uppdatera ofta... :)