onsdag 30 september 2009

Note to self

Att göra:

Virka färdigt poncho
Sy presenter till kommande bebis: Haklappar + väska
Virka mössa till T
Virka mössa till mig själv

söndag 27 september 2009

Ännu en tävling

Det här får bli sista tävlingen för den här gången... :-)


"Baby Peace är en skyddande gardin, utan bökiga fästanordningar, som enkelt hängs på barnvagnen och ger skydd mot både sol och stadens myller."

lördag 26 september 2009

Tävling, Gangstar


"Jag vill vinna ett hemligt paket från Gangstar ~ för världens coolaste kids till ett värde av 300kr hos Tant Ulrika"

Byta grejer...

Det här lät så kul så jag var bara tvungen att anmäla mig:

fredag 25 september 2009

Utlottning

Ny tävling. Man kan vinna den här fina boken:

Bokfynd


Var på Stadsmissionens försäljning på Kungsholmen tillsammans med syrran. Hittade den här boken som jag faktiskt har varit lite sugen på att köpa innan. Nu blev det till en billig peng och för en god sak dessutom. Är sugen på att testa en del av grejerna. Vill ju gärna lära mig sy i mjuka tyger och det här kan ju vara ett bra sätt. Man behöver kanske inte vara lika rädd att göra fel om det är gamla kläder man använder.

Vi var på en liten "turné" på diverse second hand-butiker. Jag hittade också en bit plastad bomullsväv som ska användas till att sy fler haklappar.

Jag var också och hämtade garn som jag beställt på Garnaffären. Så nu blir det en poncho förhoppningsvis. Köpte också en nål för att kunna virka mössan jag tänkt skulle matcha halsduken.

Så med andra ord finns det en del projekt att bita i framöver...

onsdag 23 september 2009

Ponchon blev en mössa

Jag köpte garn för att virka en poncho. Jag hade inte riktigt fattat att jag borde testat masktätheten innan jag började virka. Framför allt då jag virkade med ett annat garn än det som angavs i beskrivningen. Jag insåg rätt snart att ponchon skulle passa en väldigt liten person. Först tänkte jag tanken att fortsätta virka och få det till en halsduk. La ner även denna plan och bestämde mig för att försöka göra en mössa till T. Bara det att mössan blev större än jag tänkt och det slutade helt enkelt med en mössa till mig. Det finns i och för sig mer garn kvar så det ska nog kunna bli en mössa till T också så småningom. Nytt garn är också beställt för att kunna göra en poncho.



Mönster: Finns här
Garn: Inköpt på Marias garn på St Paulsgatan, vet ej märke
Plus: Blev snygg
Minus: Blev lite ojämn baktill där varven börjar/tar slut eftersom jag inte hade full koll på maskorna.

måndag 21 september 2009

Tävling

Jag är väldigt fascinerad av tävlandet som förekommer inom bloggsfären. Så nu måste jag ju också vara med i en tävling:



Tävla om barnkläder LiandLo
"Jag är med och tävlar hos Elin – Ett hus till oss, om ett valfritt klädeplagg från LiandLo! Ta chansen och tävla du med!”


Alla kan vara med och tävla!

fredag 18 september 2009

Projekt "åkfilt" avslutat!




Mönster: Eget
Tyg/Material: Ett återanvänt Pippi-påslakan köpt på Emmaus i Halmstad. Fodrad med en velourfilt som vi fick när T var nyfödd.
Plus: Lyckades till slut sy in filten utan att det blev knöligt. Blev också lyckat att använda knapphålsresår till fästanordningen. Filten känns lagom stor. En cool grej som definitivt är unik... Pimp my ride! :-)
Minus: Tänkte mig inte riktigt för när jag klippte till tyget. Pippi skulle ju hamnat längre ner så att inte ansiktet döljs när man lägger över fliken. Så här i efterhand inser jag att tyget är rätt fult.

onsdag 16 september 2009

Namnband


Nördigt, jag vet! För några veckor sen beställde jag namnband från Mina namnband och dom kom igår. Tanken är att jag ska kunna fästa dom framför allt på dom saker jag eventuellt ger bort.

tisdag 15 september 2009

"Åkfilt"

Jag tycker det är svårt att använda filtar i vagnen eftersom dom lätt glider undan och kan falla ner. Jag fick en tanke om att ha en filt med en resår i kanten så man kan fästa den över vagnen ungefär som ett regnskydd. En åkfilt i stället för en åkpåse. Jag har nu sytt en prototyp:

Mönster: Eget
Tyg: Ett återanvänt påslakan köpt på Emmaus i Halmstad.
Plus: Blev bättre än förväntat och tekniken var enkel när jag väl kom på hur jag kunde göra.
Minus: Tanken var att man skulle kunna "fodra" filten vid behov genom att stoppa in en fleecefilt i påslakanet. Det fungerade inte så bra som jag ville utan blev liksom knöligt.

måndag 14 september 2009

Mössa

Mössan är klar!


Mönster: Det här.
Garn: Drops Eskimo
Plus: Snygg med kanten som blev längst ner
Minus: Blod, svett och tårar innan jag väl förstod hur man skulle få ihop en mössa. Mössan skulle ju dessutom vara till mig själv egentligen men den blev lite för stor så jag gav den till B i stället.

Mera garn

Var på Marias garn och köpte mer garn. Trevlig butik med hjälpsam och förstående personal. ;-) Jag har ju börjat på en mössa efter att ha testat mig fram lite grand. Nu har jag äntligen fått kläm på tekniken men mössan verkar bli lite stor. Större delen av ett nystan gick åt till testning så nu får jag komplettera med ett nytt Drops Eskimo. Jag köpte också två nystan för att kunna virka en mössa till.
Nästa projekt kommer att bli en poncho ur boken Börja virka för att jag ska lära mig hur man virkar stolpar. Köpte därför garn även till detta.

torsdag 10 september 2009

Halsduk

Då var första virkprojektet avklarat. Det blev en halsduk som var väldigt enkel att göra, nästan för enkel. :-)


Mönster: Ur boken Börja virka
Garn: Drops Eskimo
Plus: Enkel att göra. Snyggt resultat.
Minus: Blev kortare än den skulle bli enligt mönstret, där de i och för sig använt ett annat garn. Det gör dock inte så mycket eftersom jag inte gillar för långa halsdukar.

Så här fin blev dottern när hon fick prova den:

tisdag 8 september 2009

Virka + lite andra projekt

Nu har jag fått virkböckerna jag beställde. Jag bestämde mig för att som första projekt virka en halsduk till mig själv. En av böckerna rådde nämligen att göra något som var rakt och inte med några krångliga mönster. Var i dag och inhandlade garn och virknål hos en trevlig dam på Garn & Sybehör vid Greta Garbos torg.


Jag har också lånat några böcker om klädsömnad på biblioteket:

Sy kläder av mjuka tyger - Åsa Lennartsson, 1982
Sy barnkläder av mjuka tyger - Åsa Lennartsson, 1985
Barnkläder, Sy och sticka till barn 0-3 år, Hanne Meedom & Sofie Meedom, 2001

Jag har nog blivit lite klokare när det gäller att sy i s k mjuka tyger. Har förstått att jag behöver införskaffa en ny nål till symaskinen.


Kommande projekt:
  • Virka en halsduk
  • Sy en singoallaklänning i "vanligt" tyg
  • Sy en singoallaklänning i mjukt tyg
  • Sy haklappar
  • Konstruera mönster till dregellapp
  • Leka med symaskinen och lära mig mer om dess funktioner/olika sömmar


I helgen var vi i Halmstad och jag passade på att köpa några tyger på Emmaus. Emmaus i Halmstad har ett mycket bra utbud tycker jag.